Afval

Het thema Afval:

afval110

WE ZEGGEN NEEN TEGEN AFVAL OP SCHOOL

Wat is er aan de hand?
‘Afval is een teken van beschaving’. Denk maar aan de archeologen die het dagelijks leven, inclusief het menu, van onze voorouders kunnen reconstrueren aan de hand van teruggevonden voorwerpen en etensresten. In de 21e eeuw laten we best veel afval achter, ook op een school waar al goede afspraken bestaan om de afvalberg te verkleinen.

 

Geef speelgoed een langer leven

tinten

Dat doen we met onze actie “Voor elk kind een Sint

Elk schooljaar verdwijnt speelgoed in de vuilnisbak, hoewel het eigenlijk nog lang niet versleten is. Vaak is dat gewoon omdat het vervangen wordt door hipper speelgoed of omdat kinderen ouder worden e

De mooi versierde en goed gevulde dozen bezorgen we eind november aan de VZW De Tinten in Gentn interesse krijgen in ander speelgoed. Materialen produceren gaat gepaard met het gebruik van grondstoffen en verborgen energie (denk maar aan transport en verpakking). Afvalverwerking is meestal slecht voor mens en milieu. Leren duurzaam consumeren of ‘consuminderen’ begint op school. Met onze actie “Voor elk kind een Sint” gaan onze kinderen bewuster om met speelgoed en leren ze daarnaast ook andere kinderen gelukkig maken.

 

 

De andere thema’s van het MOS:

energie110 natuur110 verkeer110 water110